5 dic 2012

Tècniques per superar els nervis

Tots ens posem nerviós ja sigui per fer un examen, donar bona impressió o fins i tot per parlar en públic. Hi ha un mite social, el qual el diu que hi ha gent que sap parlar innatament i d’uns altres que no; però això no és només que una justificació, ja que s’ha provat que amb esforç i constància es pot aconseguir qualsevol cosa.
Encara que costi superar el nervis es pot fer amb les següents tècniques:
Encara que siguem conscients dels nostres nervis, el públic no se n’adonen.
  1. Una bona manera de controlar els nervis és desdramatitzar els discurs.
  2. Si tens preparat un guio, estàs més tranquil ja que sap amb tota la seguretat de que no et quedares en blanc, però si un et quedes en blanc, hi ha diferents opcions: pots dir-ho, fer una pregunta al públic, resumir darrera del que s’ha dit, aquestes últimes serveixen per donar més temps per tranquil·litzar-se i recordar es que es té que dir a continuació, etc, ...
  3. Tens que saber que quantes més vegades practiquis millor ho faràs, encara que les primeres vagades no siguin el millor discursos.
  4. Per estar més tranquil mentres es fan les exposicions es poden fer uns passos, veure aigua, parlar poc a poc al començament, somriure, buscar contacte visual ...
Però una pregunta molt freqüent és quan saben que ho fem be, és a dir que  som unes bones comunicadores, encara que no tinguem nervis alhora de parar davant d'un públic, dons:
  1. Sabes fer una síntesis oral d’un tema qualsevol.
  2. Defenses alguna cosa trobant arguments.
  3. Sabes persuadir, comprar, vendre i negociar utilitzant les tècniques bàsiques.
  4. Saps diferenciar quina és l’ informació important i quina no.
  5. Parles amb precisió i brevetat.
  6. Fas una presentació de deu minuts ben raonada.
  7. Trobar solucions creatives als problemes, localitzar el costat positiu de les coses ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario